Вареники з тушкованою капустою: рецепт однієї з традиційних пісних страв на Святвечір

Автор: Лобанова Єлизавета

На Святвечір 6 січня традиційно на столі має бути дванадцять пісних страв. Одна з ключових страв – тушкована капуста. Її можна подавати на стіл як окремо, так і у складі вареників. Пісні вареники з тушкованою капустою готують багато господинь, і кожна має свій особливий рецепт.

Вареники з тушкованою капустою: рецепт однієї з традиційних пісних страв на Святвечір  - today.ua

Пісні вареники з капустою

Інгредієнти для тіста:

Борошно пшеничне вищого гатунку - 2 склянки;
Вода – 0,5 склянки;
Дріжджі сухі – 1,5 столових ложки;
Сіль – щіпка;
Рослинна олія – 2 столові ложки.

Інгредієнти для начинки:

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Цибуля - 1 штука;
Білокачана капуста - 700 г;
Рослинна олія - 2 ст. ложки;
Сіль, перець - за смаком.

Вареники з тушкованою капустою: рецепт однієї з традиційних пісних страв на Святвечір

Для начинки обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте дрібно нарізану капусту, посоліть, перемішайте, протушкуйте хвилин 10-15 на маленькому або середньому вогні. Посоліть і поперчіть до смаку.

Для тіста на вареники додайте в просіяне борошно сухі дріжджі, сіль, перемішайте, додайте теплу воду з розмішаною в ній рослинною (соняшниковою без запаху) олією, добре розмішайте дерев'яною лопаткою, щоб тісто відставало від посуду, накрийте рушником, поставте тісто для вареників у тепле місце без протягів.

Коли тісто збільшиться вдвічі, обомніть його і дайте ще раз підійти. З тіста зробіть кульки, розкотіть на дошці, що посипала борошном, і починайте формувати кружечки, з яких ліпляться вареники.

Викладіть начинку на кожен вареник, щільно защипніть по краях. Вареники мають бути за розміром як великі пельмені чи маленькі пиріжки.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Вареники варяться на пару протягом 10 хвилин. Якщо ви плануєте відварювати їх у воді, додайте в тісто одне яйце та варіть після закипання 3-5 хвилин.

Раніше повідомлялося, як приготувати тушковану капусту із секретним інгредієнтом на Святий вечір.

Головне