Today.ua

Салат із трьох видів капусти: простий рецепт вітамінної страви для ефективного схуднення

Капуста - дуже корисний овоч, який можна їсти як у сирому, так і тушкованому або запеченому вигляді. Вітамінні салати з капустою - це знахідка для тих, хто сидить на дієті, і при цьому хоче вживати максимальну кількість клітковини та вітамінів. Зайві кілограми зникнуть дуже скоро, якщо ви щодня готуватимете собі салат із трьох видів капусти.

До складу салату входить білокачанна, пекінська та цвітна капуста. А доповнює смак овочів пікантна заправка зі сметани та гірчиці.

Вітамінний салат із трьох видів капусти

Інгредієнти:

Знімаємо верхнє листя з білокачанної капусти і дрібно шаткуємо її на тертці, або ножем.

Збризкуємо подрібнену білокачанну капусту однією столовою ложкою лимонного соку, солимо і добре перемішуємо руками, щоб капуста пустила сік.

Потім миємо і ріжемо смужками пекінську капусту.

Цвітну капусту промиваємо у чистій воді та зрізаємо темні місця. Потім беремо гострий ніж і нарізаємо тонкими скибочками кожне суцвіття.

Всі три види капусти перекладаємо в глибоку тарілку, додаємо дрібно нарізану зелень (шпинат, петрушку та кріп). Готуємо заправку для салату. Для цього змішуємо сметану з гірчицею та сіллю. Гірчицю можна використовувати як у соусі, так і у зернах.

Поливаємо заправкою наш салат, і подаємо як гарнір, або окремою стравою.

Смачного!

Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт потрібно додавати в тушковану капусту в кінці приготування, щоб вона вийшла соковитою та ніжною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ