Секрети приготування справжньої окрошки на кефірі: як правильно варити картоплю, та яку брати зелень

Автор: Лобанова Єлизавета

Окрошка - одна з найпростіших перших страв, яка до того ж корисна і ситна. У літню спеку хочеться побалувати себе чимось легким та поживним. Якщо вам не хочеться поратися довго на кухні, тоді спробуйте приготувати суп за нашим рецептом. У класичну окрошку входить кефір, а також ще ряд інгредієнтів. Важливо не лише взяти правильні продукти, а й певним чином їх підготувати.

Секрети приготування справжньої окрошки на кефірі: як правильно варити картоплю, та яку брати зелень - today.ua

Окрошка на кефірі

Інгредієнти:

  • Картопля молода – 4 штуки;
  • Шинка – 300 г;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Кефір – 800 мл;
  • Огірки;
  • Редиска;
  • Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля).

Секрети приготування справжньої окрошки на кефірі: як правильно варити картоплю, та яку брати зелень Картоплю відваріть до готовності. Перший секрет смачної окрошки полягає у тому, щоб зварити картоплю у мундирі. Молода картопля вариться не більше 15 хвилин.

Огірки та редиску помийте, почистіть та поріжте. Огірки нарізаємо невеликими кубиками, редиску кружальцями.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Яйця зваріть круто і дрібно наріжте кубиками. Шинку для окрошки нарізаємо соломкою.

Кріп, петрушку, зелену цибулю на крошки найкраще подрібнювати в блендері, потім посолити і змішувати з іншими інгредієнтами.

Кефір має бути кімнатної температури.

Змішуємо шинку, яйця та овочі. Заливаємо готову крошку кефіром і солимо страву за смаком.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Секрет смачної окрошки полягає ще у тому, щоб суп настоявся щонайменше 40 хвилин у холодильнику. Однак, на кілька днів вперед окрошку готувати не варто. Страву треба їсти свіжою.

Раніше повідомлялося, як приготувати крем-суп із кабачків, який подається у холодному вигляді.

Головне