Квашена капуста - вітамінна страва, яку в осінній період готують багато господинь. Важливо знати секрети приготування капусти, щоби вона довго зберігалася в банках і її смак не псувався. Ми розповімо про деякі нюанси, які стануть у нагоді кожному.
Сіль є природним консервантом. Однак, не всім відомо, скільки солі треба класти для правильного засолювання.
При квашенні капусти без розсолу існує просте правило: співвідношення солі до овочів становить приблизно 2,5-3% за масою. Якщо ви любите більш малосольну капусту, беріть мінімальну кількість солі, а якщо віддаєте перевагу більш солоній – тоді збільште кількість солі.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Необхідну кількість солі для засолення можна легко відміряти підручними засобами. Так, для засолення 1 кг капусти потрібно 25-30 солі. Якщо у вас немає вагів, тоді знайте, що в столовій ложці солі без гірки – 25 г, з гіркою – 30 г. Відповідно, якщо ви любите малосольну закуску (або використовуєте розсіл для квашення), беріть ложку без гірки.
На більший об'єм капусти, наприклад на 2 кг, знадобиться 50-60 г солі. Цій масі відповідають 2 столові ложки. На 5 кг капусти достатньо буде 5 столових ложок солі або 1 стопку об'ємом 100 мл. Для приготування 10 кг квашеної капусти, що хрумтить, вам знадобиться 1 склянка або 10 столових ложок солі.
Якщо квашена капуста гірчить, то перша причина – це надлишок солі. Через велику кількість солі істотно погіршується і зовнішній вигляд страви - капуста набуває неприємного сірого відтінку кольору. Якщо ж солі мало, то капуста почне швидко гнити.
Раніше повідомлялося, як приготувати смачну квашену капусту на зиму, яка хрумтітиме.