Сирники - ідеальна страва на сніданок, однак приготувати їх смачними вдається не всім з першого разу. Щоб сирники тримали форму і не прилипали до сковороди, важливо дотримуватися пропорцій інгредієнтів. Є кілька важливих нюансів, якими поділилися досвідчені господарки.
До рецепту сирників входять яйця. Чим більше яєць - тим більше вологи вони дають сиру. Щоб не додавати багато борошна, в тісто для сирників краще класти тільки жовтки. Тоді сирники вийдуть ідеальними. На 200 г сиру візьміть 2 жовтки.
Якщо сир буде вологим, то сирники можуть втратити форму під час смаження. Тому вибирайте максимально сухий сир. Він має бути і не рідким, і не жирним. Найкраще для сирників підійде магазинний сир жирністю трохи більше 5%. Щоб сирники були повітряні, попередньо слід перетерти сир через сито. Щоб сирники добре пропеклися, але не підгоріли, їх треба смажити під кришкою на середньому вогні. До появи першої скоринки смажимо без кришки, а потім перевертаємо сирники, зменшуємо вогонь і готуємо під кришкою до готовності.
Сирники бажано смажити в паніровці, інакше не утвориться скоринка. Для панірування можна використовувати борошно, вівсяні пластівці, кунжут.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт потрібно додати до сирників, щоб вони вийшли повітряними.