Сирники - ідеальна страва на сніданок, однак приготувати їх смачними вдається не всім з першого разу. Щоб сирники тримали форму і не прилипали до сковороди, важливо дотримуватися пропорцій інгредієнтів. Є кілька важливих нюансів, якими поділилися досвідчені господарки.
До рецепту сирників входять яйця. Чим більше яєць - тим більше вологи вони дають сиру. Щоб не додавати багато борошна, в тісто для сирників краще класти тільки жовтки. Тоді сирники вийдуть ідеальними. На 200 г сиру візьміть 2 жовтки.
Якщо сир буде вологим, то сирники можуть втратити форму під час смаження. Тому вибирайте максимально сухий сир. Він має бути і не рідким, і не жирним. Найкраще для сирників підійде магазинний сир жирністю трохи більше 5%. Щоб сирники були повітряні, попередньо слід перетерти сир через сито.
Сирники бажано смажити в паніровці, інакше не утвориться скоринка. Для панірування можна використовувати борошно, вівсяні пластівці, кунжут.
Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт потрібно додати до сирників, щоб вони вийшли повітряними.