Картопляна запіканка з м'ясом - це універсальний варіант обіду або вечері для сім'ї. Готується ця страва недовго, тому вам не потрібно стояти годину біля плити. Спочатку картопля та фарш злегка обсмажуються, потім запікаються під двома видами сиру. У вас вийде і основна страва та гарнір в одній тарілці.
Картопляна запіканка з фаршем
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
- фарш – 400 г;
- цибуля – 1 штука;
- часник – 2 зубчики;
- томатний сік – 400 мл;
- лавровий лист – 1 штука;
- моцарелла – 150-200 г;
- твердий сир – 100 г;
- гострий перець – 0,5 ч.л.;
- сіль, перець, орегано, олія.
Картоплю нарізаємо півмісяцем. Обсмажуємо його на олії протягом 15 хвилин. Солимо і перчимо на смак. Додаємо гострий перець, орегано та будь-які інші спеції, добре перемішуючи картоплю.
Окремо обсмажуємо фарш із цибулею протягом 3 хвилин. Додаємо томатний сік, сіль, перець та орегано. Пропускаємо часник через прес і також кладемо у фарш.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Наливаємо в сковороду склянку води, лавровий лист і тушкуємо м'ясо під закритою кришкою 7 хвилин.
Кладемо картоплю у форму для запікання. Зверху на картоплю кладемо фарш та розподіляємо його по всій поверхні. Зверху викладаємо шматочки моцарелли та тертий сир. Поливаємо олією.
Запікаємо картопляну запіканку протягом 15 хвилин при 200 градусах.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати запечену картоплю без духовки за 10 хвилин.