Полуниця у червні – це основа багатьох десертів. Якщо ви любите корисну випічку з сиром, тоді вам сподобається наш рецепт сирної запіканки зі свіжою полуницею. Цю страву можна приготувати нашвидкуруч. При цьому, такою запіканкою можна сміливо і поснідати, і поласувати на десерт.
Діти з радістю з'їдять таку запіканку, адже за консистенцією вона нагадує пудинг. До складу сирної запіканки входить манка, що робить її смак ніжним, і страва не розпадається.
Сирна запіканка з полуницею
Інгредієнти:
- сир - 550 г;
- полуниця – 500 г;
- яйця – 5 штук;
- манка – 45 г;
- цукор – 120 г;
- вершкове масло - 20 г;
- родзинки - 70 г;
- сметана – 50 г;
- ванільний цукор – 5 г;
- кориця (мелена) – 1 ст. л.
Миємо і чистимо полуницю від корінців. Збиваємо у мисці 2 яйця з цукром, додаємо в них сир, манку, сметану. Все це добре змішуємо.
Популярні зараз
Додаємо до всіх інгредієнтів яйця, ванільний цукор та родзинки, добре змішуємо.
Змащуємо форму для запікання вершковим маслом. На дно форми викладаємо полуницю, а зверху заливаємо сирну суміш, посипаємо за бажання ванільним цукром і корицею.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо туди нашу запіканку на 30-40 хвилин. Випікаємо доти, поки поверхня запіканки не почне покриватися коричневою скоринкою.
Подаємо страву порційно, зверху прикрасивши свіжою полуницею.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати хрусткі шарики з полуницею з листового тіста.