Полуниця у червні – це основа багатьох десертів. Якщо ви любите корисну випічку з сиром, тоді вам сподобається наш рецепт сирної запіканки зі свіжою полуницею. Цю страву можна приготувати нашвидкуруч. При цьому, такою запіканкою можна сміливо і поснідати, і поласувати на десерт.
Діти з радістю з'їдять таку запіканку, адже за консистенцією вона нагадує пудинг. До складу сирної запіканки входить манка, що робить її смак ніжним, і страва не розпадається.
Сирна запіканка з полуницею
Інгредієнти:
- сир - 550 г;
- полуниця – 500 г;
- яйця – 5 штук;
- манка – 45 г;
- цукор – 120 г;
- вершкове масло - 20 г;
- родзинки - 70 г;
- сметана – 50 г;
- ванільний цукор – 5 г;
- кориця (мелена) – 1 ст. л.
Додаємо до всіх інгредієнтів яйця, ванільний цукор та родзинки, добре змішуємо.
Змащуємо форму для запікання вершковим маслом. На дно форми викладаємо полуницю, а зверху заливаємо сирну суміш, посипаємо за бажання ванільним цукром і корицею.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо туди нашу запіканку на 30-40 хвилин. Випікаємо доти, поки поверхня запіканки не почне покриватися коричневою скоринкою.
Подаємо страву порційно, зверху прикрасивши свіжою полуницею.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати хрусткі шарики з полуницею з листового тіста.