Тушонка - найпопулярніша страва у воєнний час. Однією баночкою консервованого м'яса можна кілька днів годувати сім'ю, змішуючи тушонку з крупами, картоплею та іншими продуктами. Пропонуємо кілька простих рецептів, які допоможуть урізноманітнити раціон у воєнний час, при цьому поповнюючи організм білком.
Солянка з тушонкою
- Яловича тушонка – 600 г.
- Картопля – 3 шт.
- Солоні огірки – 3 шт.
- Перлова крупа – 200 г.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Томатна паста – 100 г.
Перлову крупу промийте і зваріть до напівготовності (приблизно 20 хвилин). Приготувати засмажку з тертої моркви та дрібно нарізаної цибулі. У киплячу воду покладіть нарізану кубиком картоплю та перловку, варіть 10 хвилин. Додайте томатну пасту, огірки та засмажку, варіть ще 5 хвилин, посоліть і поперчіть. Це один із найпростіших рецептів солянки, яка готується менш ніж за годину.
Тушонка з гречкою
- Яловича тушонка – 2 банки.
- Морква – 1 шт.
- Помідори – 1 шт.
- Гречка – 200 р.
- Цибуля - 1 шт.
- Соняшникова олія – 6 ст.л.
- Кориця, мускатний горіх чи інші доступні спеції – 1 ч.л.
Картопля з тушонкою
- Картопля – 8 штук.
- Тушонка - 1 банка.
- Цибуля - 1 шт.
- Часник – 1 зубчик.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Сіль, перець за смаком.
Цибулю, часник та моркву дрібно наріжте, тушонку перекладіть у тарілку, заберіть зайвий жир. Картоплю наріжте кубиком, перекладіть у каструлю і залийте водою до середини. Поставте тушкувати картоплю на маленький вогонь. У цей час обсмажте на олії цибулю і моркву протягом 10-12 хвилин. В овочі додайте томатну пасту та тушонку. Тушкуйте м'ясо з овочами 5 хвилин. Потім перемішайте м'ясо з картоплею. Посоліть, поперчіть, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності картоплі. В кінці додайте рубаний часник та зелень.
Раніше повідомлялося, як нашвидкуруч приготувати тушонку з курки в домашніх умовах.