Today.ua

Ситні та прості страви з тушонки: як урізноманітнити раціон у воєнний час

Тушонка - найпопулярніша страва у воєнний час. Однією баночкою консервованого м'яса можна кілька днів годувати сім'ю, змішуючи тушонку з крупами, картоплею та іншими продуктами. Пропонуємо кілька простих рецептів, які допоможуть урізноманітнити раціон у воєнний час, при цьому поповнюючи організм білком.

Солянка з тушонкою

Перлову крупу промийте і зваріть до напівготовності (приблизно 20 хвилин). Приготувати засмажку з тертої моркви та дрібно нарізаної цибулі. У киплячу воду покладіть нарізану кубиком картоплю та перловку, варіть 10 хвилин. Додайте томатну пасту, огірки та засмажку, варіть ще 5 хвилин, посоліть і поперчіть. Це один із найпростіших рецептів солянки, яка готується менш ніж за годину.

Тушонка з гречкою

Промийте та варіть гречку на середньому вогні близько 20 хвилин. Моркву натріть на тертці, цибулю та помідори дрібно наріжте кубиком. Соняшникову олію нагрійте в сковороді і смажте моркву 3-5 хвилин, потім разом із нею помідори і цибулю. Тушонку змішайте з овочами і тушкуйте всі разом 10 хвилин. Висипте гречку в сковороду, посоліть і тушкуйте ще 5 хвилин під закритою кришкою.

Картопля з тушонкою

Цибулю, часник та моркву дрібно наріжте, тушонку перекладіть у тарілку, заберіть зайвий жир. Картоплю наріжте кубиком, перекладіть у каструлю і залийте водою до середини. Поставте тушкувати картоплю на маленький вогонь. У цей час обсмажте на олії цибулю і моркву протягом 10-12 хвилин. В овочі додайте томатну пасту та тушонку. Тушкуйте м'ясо з овочами 5 хвилин. Потім перемішайте м'ясо з картоплею. Посоліть, поперчіть, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності картоплі. В кінці додайте рубаний часник та зелень.

Раніше повідомлялося, як нашвидкуруч приготувати тушонку з курки в домашніх умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ