Страви з капусти стають справжнім делікатесом в Україні, оскільки вартість овоча уже дійшла до 50 грн/кг. Однак, якщо у вас є запаси капусти, і ви хочете приготувати щось ситне та смачне, тоді саме час спробувати приготувати пиріг з капустою, рисом та фаршем. Інгредієнти для цього рецепту ті ж, що і для голубців, але готується ця страва швидше.
Пиріг із капусти
Інгредієнти:
- білокачанна капуста – 1 штука;
- цибуля - 1 штука;
- морква – 1 штука;
- часник - 4 зубчики;
- кріп - 1 пучок;
- яловичий фарш - 250 г;
- томатна паста – 2 ст.л.
- гаряча вода – 6 ст.л.
- печериці - 200 г;
- рис басматі - 120 г;
- цукор - 1 ч.л.
- копчена паприка – 1 ч.л.
- мелений мускатний горіх - 1/2 ч.л.
- сіль;
- рослинна олія;
- свіжомелений чорний перець.
Капустяне листя буде основою пирога. Його треба підготувати як на голубці. Зріжте ніжку і варіть капусту в підсоленій киплячій воді 10-15 хвилин.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Поки готується капуста, зробіть начинку для пирога. Розігрійте столову ложку олії в каструлі або глибокій сковороді та обсмажте цибулю, моркву, половину часнику та кріп на середньому вогні протягом 8-10 хвилин. Додайте яловичий фарш і смажте ще 5-8 хвилин, поки м'ясо повністю не буде готовим.
Додайте до начинки томатну пасту та 6 ст.л. гарячої води, щоб вийшов густий соус. Додайте сіль та перець за смаком, потім цукор та спеції. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте на повільному вогні 10-15 хвилин.
Потім розігрійте ще одну сковороду та обсмажте гриби на середньому вогні протягом 5 хвилин під кришкою. Зніміть з вогню, додайте рис і перемішайте разом із кількома столовими ложками гарячої води, якщо суміш виявиться занадто сухою.
Поки ви готуватимете начинку, капуста звариться. Злийте воду і дайте охолонути їй протягом декількох хвилин, перш ніж починати відокремлювати листя.
Змастіть маслом круглу роз'ємну форму для запікання і викладіть на дно і до стінок шар капустяного листя. Додайте зверху шар м'ясної начинки, потім знову шар капусти, після чого шар рису та грибів. Чергуйте шари, в кінці накрийте все капустою, змастіть маслом пиріг і запікайте в духовці 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Коли капустяний пиріг охолоне, обережно перекладіть його на тарілку або дерев'яну дошку. Подавайте зі сметаною.
Смачного!
Раніше повідомлялося, коли потрібно класти в борщ капусту, щоб страва вийшла смачнішою.