Млинці – універсальна страва для сніданку, або на десерт. Готувати млинці можна на молоці, кефірі і навіть на воді. До складу млинців не завжди входять яйця. Якщо яєць немає, це не означає, що приготувати млинці не вийде. Якщо зробити тісто заварним, то млинці будуть і еластичними, і тонкими.
Тонкі млинці без яєць
Інгредієнти:
- кефір – 400 мл;
- сіль – 0.5 ч. л;
- сода – 0.5 ч. л;
- цукор – 1-2 ст. л.;
- борошно - 2 склянки;
- окріп - 220 мл;
- олія - 2 ст. л.
Потім додайте борошно і замісіть густе тісто. Добре розмішавши тісто, влийте в нього 220 мл окропу.
Розмішуємо тісто для млинців до однорідної маси, щоб не було грудок, і додаємо 2 ст. л олії.
Тісто стало рідкішим, що нам і потрібно.
Випікаємо млинці на розігрітій сковороді, змащеній маслом приблизно по 20-30 секунд на кожній стороні.
Млинці на заварному тесті виходять м'якими та еластичними. У них можна загорнути будь-яку начинку, а також подавати порожніми зі сметаною, медом або варенням.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати дієтичні млинці без борошна та крохмалю, як альтернативу традиційним пшеничним млинцям.