Млинці - універсальна страва, яка подобається практично всім. Особливою популярністю користуються млинці з сирною начинкою, які можна подавати як на сніданок, так і на десерт. Ідеальні млинці мають ніжну консистенцію начинки і тонке тісто. А щоб страва вийшла смачнішою, її потрібно запекти у духовці.
Тонкі млинці з сирною начинкою
Інгредієнти для тесту:
- Яйця – 2 шт.
- Борошно - 150 г
- Цукор – 1-3 ст. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Рослинна олія – 3 ст. л.
- Молоко тепле – 500 мл
Для начинки:
- Сир - 500 г
- Яйце - 2 шт.
- Цукор – за смаком (можна 1 ст. л.)
- Ванільний цукор - 20 г
- Родзинки - за смаком
- Вершкове масло - невеликий шматочок.
До яєць додайте щіпку солі, цукор, ванільний цукор, олію. Добре збийте всі інгредієнти. Додайте в тісто борошно і ще раз все перемішайте. Влийте тепле молоко. Залишіть тісто на 10-15 хвилин постояти.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Розігрійте сковороду. Починайте смажити млинці до рум'яної скоринки з кожного боку сильному вогні.
Готові млинці покладіть на тарілку, накрийте кришкою, щоб краї млинців стали м'якшими. Можна також на кожен млинець класти шматочок вершкового масла. Готуємо начинку для млинців. Беремо сир, додаємо два жовтки, цукор за смаком та ванільний цукор. Збиваємо все блендером.
Важливий секрет приготування начинки – це додавання до сиру збитих білків. Тоді начинка буде повітрянішою. Акуратно додайте білки до сиру та добре перемішайте. Викладіть на млинець начинку і загорніть його в конвертик або трубочку.
Викладіть млинці у форму, змащену вершковим маслом. Випікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати пишні млинці на кефірі з хрусткою скоринкою.