На Святвечір 6 січня на святковому столі має бути 12 пісних страв, які можна приступати їсти тоді, коли на небі з'явиться перша зірка. Одна з ключових страв столу – тушкована капуста. Кожна господиня готує її по-своєму, але якщо ви хочете здивувати своїх гостей та приготувати справжній делікатес – додайте до свіжої капусти секретний інгредієнт – квашену капусту, а також солоні огірки.
Тушкована капуста на святковий стіл
Інгредієнти:
- капуста свіжа – 1кг;
- квашена капуста – 250 г;
- гриби – 150 г;
- солоні огірки – 5-6 штук;
- томатна паста – 2 столові ложки;
- цукор – 1 столова ложка;
- рослинна олія – для смаження;
- сіль та перець - за смаком
Наріжте дрібно капусту. Розігрійте в сковороді масло і висипте капусту. Додайте 0,5 склянки води. Накрийте кришкою та тушкуйте капусту близько 30 хвилин.
Потім додайте в сковороду порізані кружальцями огірки, гриби, кислу капусту, цукор та томатну пасту. Посоліть і поперчіть до смаку, добре перемішайте.
Кисла капуста додасть страві пікантності, зробить страву соковитою за рахунок утримання у своєму складі розсолу.
Тушіть капусту під кришкою 15 хвилин. Страва готова!
На столі у Святвечір також традиційно стоять кутя, борщ із вушками, вареники, голубці, маринований оселедець, заливна риба, квасоля, узвар.
Раніше повідомлялося, коли потрібно додавати цукор у квашену капусту.