Тушкована капуста – корисна та ситна страва на гарнір, приготування якої не займає багато часу. Щоб зробити цю страву більш ситною, до неї можна додати гриби, м'ясо, картоплю, рис, квасолю. Все залежить від ваших уподобань. Однак, якщо ви хочете нагодувати обідом або вечерею всю сім'ю, тоді поєднуйте капусту з м'ясом і картоплею, і точно не прогадаєте.
Тушкована капуста з картоплею та м'ясом
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна - 450 г
- Свинина – 225 г
- Вода – 225 мл
- Томатна паста - 113 г
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт
- Рослинна олія – 1,5 ст. л.
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком.
Білокочанну капусту потрібно помити, обсушити паперовими рушниками, а потім тонко нашаткувати.
Моркву нарізаємо дрібними кубиками та обсмажуємо на сковороді. Як тільки морква трохи зарум'янилася, до неї додаємо шматочки свинини. М'ясо попередньо потрібно помити та нарізати.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Через 5 хвилин у сковорідку з тушкованою морквою та м'ясом наливаємо 100 мл води та додаємо спеції. Тушкуємо м'ясо на маленькому вогні протягом 20 хвилин.
Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Відправляємо її на сковороду разом з нашаткованою капустою. Додаємо до усіх інгредієнтів ще 200 мл води та гасимо 20 хвилин.
Томатний соус або томати у власному соку додаємо в капусту вже практично в кінці приготування.
За 5 хвилин до готовності посипаємо тушковану капусту свіжою зеленню. У нас вийшло фактично рагу з м'ясом, яке замінить повноцінний гарнір із другою стравою.
Раніше повідомлялося, навіщо деякі господині додають у тушковану капусту яйце.