Today.ua

Тушкована картопля з грибами в горщиках: рецепт смачної та ситної страви на новорічний стіл

Картопля з грибами - універсальна страва, яка підійде і на повсякденний, і на святковий стіл. Ці два інгредієнти чудово доповнюють один одного. У новорічне меню можна додати тушковану картоплю в сметанному соусі, картопляну запіканку, або рулет. Більшість господарок рік у рік готують картоплю з грибами в горщиках. Ця страва не складна у приготуванні та дуже ситна.

Тушкована картопля з грибами в горщиках

М'ясо наріжте на кубики. Гриби наріжте скибочками, цибулю - півкільцями або трохи дрібніше.

Картоплю потрібно почистити і нарізати великими шматками, однаковими за розміром з м'ясом. Розкладіть картоплю по горщиках однаковими порціями. Посоліть за смаком.

На сковороді розігрійте 2 столові ложки олії і трохи обсмажте м'ясо.

Розкладіть м'ясо поверх картоплі у горщики. На сковороду, де смажилося м'ясо, налийте залишки олії. Викладіть гриби із цибулею, обсмажте їх до золотистого кольору. Трохи посоліть, за бажання додайте мелений часник та паприку.

Гриби з цибулею потрібно викласти верхнім шаром у горщики. Додайте в кожен горщик по дві столові ложки сметани і налийте трохи води (приблизно по 30 мл).

Посипте картоплю з грибами зверху натертим на дрібній тертці сиром. Горщики накрийте кришками і запікайте в духовці за температури 200°C близько години.

Подавати горщики з грибами можна порційно кожному гостю, або викласти картоплю з грибами в одну велику тарілку.

Раніше повідомлялося, як приготувати картопляний рулет із грибами на Новий рік 2022.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ