Редис - один з головних інгредієнтів свіжих весняних салатів. Приготувати легкий гарнір із овочів можна за 5 хвилин. Якщо ви раніше не дуже полюбляли цей овоч, то спробуйте його у комбінації з огірком та яйцем, а доповнить страву неймовірно смачна заправка.
Заправку можна використовувати і для інших страв. Зберігайте її у холодильнику в скляному посуді.
Рецепт салату з редисом та яйцем
Для заправки:
- Оливкова олія - 100 мл
- Лимон - сік та цедра
- Зубчик часнику
- Сіль і свіжомелений чорний перець
Для салату:
- Лаваш
- Коктейльні помідори або помідори чері - 8 шт.
- Огірок - 1 шт.
- Редис - 8 шт.
- Половина цибулини
- Пучок листя салату
- Порвіть лаваш на дрібні шматки, поріжте четвертинками помідори, огірок - соломкою, редис - кружальцями, цибулю - дрібними півкільцями, салат порвіть руками на шматки.
- Усі інгредієнти салату покладіть у глибоку миску.
- Для заправки змішайте в окремому посуді олію, лимонний сік і цедру, подрібнений часник, додайте на свій смак сіль та перець, добре перемішайте.
- Перед подачею полийте салат заправкою та ще раз перемішайте.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати весняний олів'є на Великдень з куркою і свіжими овочами.