Today.ua

Весняний салат з редискою і яйцем: рецепт ідеальної закуски з оригінальною заправкою

Редис - один з головних інгредієнтів свіжих весняних салатів. Приготувати легкий гарнір із овочів можна за 5 хвилин. Якщо ви раніше не дуже полюбляли цей овоч, то спробуйте його у комбінації з огірком та яйцем, а доповнить страву неймовірно смачна заправка.

Заправку можна використовувати і для інших страв. Зберігайте її у холодильнику в скляному посуді.

Рецепт салату з редисом та яйцем

Для заправки:

  • Оливкова олія - 100 мл
  • Лимон - сік та цедра
  • Зубчик часнику
  • Сіль і свіжомелений чорний перець

Для салату:

  • Лаваш
  • Коктейльні помідори або помідори чері - 8 шт.
  • Огірок - 1 шт.
  • Редис - 8 шт.
  • Половина цибулини
  • Пучок листя салату

  1. Порвіть лаваш на дрібні шматки, поріжте четвертинками помідори, огірок - соломкою, редис - кружальцями, цибулю - дрібними півкільцями, салат порвіть руками на шматки.
  2. Усі інгредієнти салату покладіть у глибоку миску.
  3. Для заправки змішайте в окремому посуді олію, лимонний сік і цедру, подрібнений часник, додайте на свій смак сіль та перець, добре перемішайте.
  4. Перед подачею полийте салат заправкою та ще раз перемішайте.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати весняний олів'є на Великдень з куркою і свіжими овочами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ