Взимку організм людини особливо потребує вітамінів. Саме тому потрібно звертати увагу на сезонні овочі та віддавати перевагу корисній їжі. Салати – це універсальний гарнір до будь-якої страви. Намагайтеся частіше вживати зелені овочі та зелень, змішуючи їх з білками та крупами.
Капуста – незамінний овоч у раціоні, особливо зимовому. Йдеться про всі сорти, не лише про білокачанну. Брокколі, брюссельська, кольрабі, цвітна ... Брокколі, наприклад, містить каротин і багато рослинних білків, які блокують утворення холестерину, а брюссельська капуста містить втричі більше рослинного білка, ніж білокачанна, а також величезну кількість вітаміну С.
Вітамінний зимовий салат
Інгредієнти:
- брюссельська капуста;
- броколі;
- авокадо;
- пшоно або кускус;
- оливкова олія;
- сіль і перець.
Потім відваріть брокколі буквально 1,5 хвилини. Капуста повинна залишитися зеленою та хрусткою.
Авокадо поріжте шматочками. Пшоно або кускус запарте хвилин на 10-15.
Змішайте усі інгредієнти між собою. Збризкайте салат оливковою олією, посоліть і поперчіть.
Подавайте салат до столу у теплому вигляді. Таку страву можна з'їсти навіть на сніданок, і у вас будуть сили до обіду.
Раніше повідомлялося, як приготувати корисний салат із пекінської капусти на перекус.