Today.ua

Вітамінний салат з капусти та авокадо: рецепт страви, яка має бути в зимовому раціоні

Взимку організм людини особливо потребує вітамінів. Саме тому потрібно звертати увагу на сезонні овочі та віддавати перевагу корисній їжі. Салати – це універсальний гарнір до будь-якої страви. Намагайтеся частіше вживати зелені овочі та зелень, змішуючи їх з білками та крупами.

Капуста – незамінний овоч у раціоні, особливо зимовому. Йдеться про всі сорти, не лише про білокачанну. Брокколі, брюссельська, кольрабі, цвітна ... Брокколі, наприклад, містить каротин і багато рослинних білків, які блокують утворення холестерину, а брюссельська капуста містить втричі більше рослинного білка, ніж білокачанна, а також величезну кількість вітаміну С.

Вітамінний зимовий салат

Інгредієнти:

Брюссельську капусту потрібно відварити 10 хвилин у підсоленій воді.

Потім відваріть брокколі буквально 1,5 хвилини. Капуста повинна залишитися зеленою та хрусткою.

Авокадо поріжте шматочками. Пшоно або кускус запарте хвилин на 10-15.

Змішайте усі інгредієнти між собою. Збризкайте салат оливковою олією, посоліть і поперчіть.

Подавайте салат до столу у теплому вигляді. Таку страву можна з'їсти навіть на сніданок, і у вас будуть сили до обіду.

Раніше повідомлялося, як приготувати корисний салат із пекінської капусти на перекус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ