Вівсяні оладки з бананом на сніданок: рецепт смачної та корисної страви для дітей

Автор: Лобанова Єлизавета

Оладки на сніданок обожнюють їсти і дорослі, і діти. Рецептів цієї страви є безліч, і кожна господиня обирає для себе найсмачніший. Якщо ваші діти погано їдять кашу, то можна додати вівсяні пластівці в тісто для оладок, і тоді дитина навіть не здогадається, що вона їсть. Пропонуємо вам простий рецепт корисних оладок на молоці, до складу яких входить ще й банан.

Вівсяні оладки з бананом на сніданок: рецепт смачної та корисної страви для дітей - today.ua

Вівсяні оладки з бананом

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці швидкого приготування – 200 г,
  • борошно - 60 г,
  • молоко – 200 мл,
  • банан – 350-400 г (без шкірки – 200 г),
  • яйце – 1 шт.,
  • цукор – 25 г,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • сіль - щіпка,
  • олія рослинна (для смаження) – 3-4 ст. ложки (45-60 мл),
  • мед (для подачі) – 1-2 ст. л.

Вівсяні оладки з бананом на сніданок: рецепт смачної та корисної страви для дітей Молоко підігріваємо у каструльці на мінімальному вогні.

Вівсяні пластівці кладемо в глибоку миску і заливаємо теплим молоком. Перемішуємо та залишаємо приблизно на 20 хвилин для набухання.

Популярні зараз

Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

Попри війну, в Україні стрімко зростає ціна на землю

Популярна вакцина від COVID-19 могла стати причиною утворення тромбів у деяких пацієнтів

Банан очищаємо від шкірки, додаємо щіпку солі і розминаємо (можна виделкою) до пюре.

Додаємо бананове пюре та яйце в миску з вівсяними пластівцями. Перемішуємо.

Додаємо до основних інгредієнтів борошно, цукор та розпушувач. Добре перемішуємо тісто для оладок.

У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Викладаємо вівсяне тісто по 1-2 ст. ложки і смажимо оладки на середньому вогні приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.

Готові оладки спершу викладаємо на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія, потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу, поливаючи медом.

За бажання оладки можна подавати зі сметаною, прикрасити ягодами, варенням, якщо ви чи ваша дитина не їсть мед.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати ситні оладки з картоплі з м'ясом за старовинним рецептом.