Горіховий Спас відзначається в Україні 29 серпня. Напередодні цього дня прийнято готувати страви, які містять горіхи. Це може бути хліб, пироги, млинці, коржі ... Але найулюбленішою випічкою здавна вважається яблучний штрудель, в який можна додавати будь-які горіхи, родзинки, сухофрукти, і пригощати всіх гостей смачними ласощами.
Яблучний штрудель з мигдалем
Інгредієнти
Для тіста:
- борошно - 2,5 склянки,
- вода тепла - півсклянки,
- оцет і сіль - по 0, 5 чайної ложки,
- рафінована рослинна олія - 100 грамів,
- яйце - 1 штука.
Для начинки:
- яблука зі шкіркою - 1 кілограм,
- цукор - 150 грамів,
- яйце - 1 штука,
- вершкове масло - 80 грамів,
- мигдаль - 100 грамів
- родзинки - 100 грамів,
- сухарі панірувальні - 4 столові ложки,
- ванілін - 1 пакетик,
- кориця - 1 чайна ложка,
- цукрова пудра - 1 столова ложка.
У цей час готуємо начинку. Яблука дрібно нарізаємо прямо зі шкіркою, але видаливши серцевину. Додаємо заздалегідь замочені у воді і висушені родзинки і подрібнений мигдаль, ваніль, розтоплене вершкове масло, панірувальні сухарі, 1 білок. Поливаємо начинку для яблучного штруделя лимонним соком і гарненько її перемішуємо.
Розкачуємо з тіста тонкий корж і тягнемо його в різні боки, поки тісто не буде максимально тонким, але при цьому стежте, щоб воно не порвалося.
Покладіть корж на дошку, припорошену борошном, покладіть зверху на тісто начинку, відступивши від краю по 3 сантиметри.
Повільно завертайте тісто, звернувши його в рулет. Краї щільно защипайте, перекладіть штрудель на деко, застелене папером для випічки.
Зробіть в яблучному штрудель надрізи, щоб тісто не здулося, і змастіть його зверху збитим яєчним жовтком. Зверху штрудель можна посипати мигдальною крихтою.
Випікатися штрудель буде 35-40 хвилин до золотистого кольору при температурі 180 -200 градусів. Перед подачею яблучний штрудель посипте цукровою пудрою, нарізавши його на порції.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати шарлотку з фруктами нашвидкуруч.