Яйце Бенедикт на сніданок може приготувати кожен у себе на кухні, незважаючи на те, що ця страва подається у найвишуканіших ресторанах світу. Основний інгредієнт цього рецепту – голландський соус, а також правильно приготоване яйце-пашот. Якщо знати деякі нюанси приготування, повторити кулінарний шедевр у вас вийде без проблем.
Страва представляє собою бутерброд на основі підсмаженого тосту з яйцем-пашот, шинкою або беконом, який зверху заливається соусом Голландез.
Ми розповімо, як приготувати відомий сніданок, щоб порадувати себе та близьких.
Яйця Бенедикт із голландським соусом
Інгредієнти:
- Тостовий хліб, або булочка;
- Бекон – 2 шт.;
- Яйце пашот.
Для соусу:
- Жовток – 3 шт;
- Вершкове масло – 60 г;
- Біле вино/винний оцет – 1 ст. л;
- Сіль, перець – за смаком.
Готуємо яйце-пашот. Каструлю з водою ставимо на вогонь, солимо її і додаємо 1 столову ложку оцту. Коли вода почне закипати і з дна почнуть підніматися бульбашки, акуратно виливаємо яйце з миски у воду, опускаючи миску якомога нижче. Чим акуратніше ви виллєте яйце, тим кращої форми воно вийде. Варимо яйце 2-5 хвилин.
Готуємо голландський соус. Для цього ставимо каструлю на водяну баню, додаємо жовток, оцет чи вино, щіпку солі. Збиваємо віночком чи міксером інгредієнти для соусу. Коли соус почне густіти, поступово додаємо розм'якшене вершкове масло, продовжуючи збивати. Як тільки соус набуде потрібної консистенції – знімаємо його з вогню. Соус потрібно готувати швидко та на слабкому вогні, щоб не звернулися жовтки. Коли соус трохи охолоне, додаємо лимонний сік і знову добре перемішуємо.
Формуємо страву. Зверху на тост викладає шматочок бекону, на нього – яйце, і поливаємо наш бутерброд голландським соусом.
Яйця Бенедикт готові! Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати омлет-суфле на збитих білках на сніданок.