Today.ua

Як правильно чистити пральну машинку від грибка та цвілі, щоб не зіпсувати речі при пранні

Пральну машину необхідно регулярно чистити і витирати насухо, щоб не утворилася цвіль і неприємний запах. Адже потім все це буде і на ваших речах, які попадуть у машинку.

Після прання всередині пральної машинки накопичується осад, який у поєднанні із залишками миючих засобів та мінералів може призвести до утворення цвілі та неприємного запаху. Позбутися їх можна і без застосування дорогих хімічних засобів. Головне, доглядати за машинкою регулярно.

Якщо у вас жорстка вода, необхідно робити нижчеописану процедуру кожні три місяці, інакше всередині накопичуватимуться мінерали. Якщо вода в трубах м'якіша, можете чистити машинку ще рідше, а після кожного прання просто протирати стінки барабана сухою ганчіркою.

Запустіть оцет через пральну машину

Виберіть максимальний розмір завантаження та встановіть гарячу температуру води. У ємність для ополіскувача додайте 4 склянки оцту. Запустіть процес прання порожньої машинки, і за хвилину зупиніть машинку. Оцет разом із водою повинні простояти приблизно годину. Це очистить стінки барабана машинки від миючого засобу, що накопичився.

Очистіть гумові прокладки

Приділіть значну увагу гумовим прокладкам, якщо ваша пральна машина з горизонтальним завантаженням. Візьміть суху ганчірку і протріть наліт, плісняву і все, що накопичилося на прокладках. Потім протріть внутрішню частину барабана.

Очистіть дозатор миючого засобу та зовнішню частину машини

Не варто забувати про ящик з дозатором для порошку та ополіскувача. Їх потрібно чистити вручну за допомогою зубної щітки. Зовнішню частину машини можна протерти водою з оцтом. Це допоможе позбавитися навіть старих плям і розлучень.

Перезапустіть пральну машину

Після того, як оцет простоїть годину, перезапустіть пральну машину, і нехай вона відпрацює повний цикл. Коли вода стіче, можна переходити на наступний етап.

Запустіть харчову соду через пральну машинку

Другий цикл прання буде з харчовою содою та ефірними оліями. Краще використовувати масло орегано, чебрецю, гвоздики, лаванди, шавлії та будь-які інші, що мають антибактеріальні та протигрибкові властивості. Насипте в барабан машини одну склянку харчової соди і додайте кілька крапель ефірних олій. Необхідно знову увімкнути пральну машину, вибравши найдовший цикл.

Висушіть внутрішню частину пральної машини

Пральній машині потрібен час, щоб висохнути, тому не забудьте відкрити кришку після її зливу. По можливості, дверцята повинні бути відчинені завжди. Тоді волога швидше випаровуватиметься, а разом з нею і неприємний запах.

Раніше повідомлялося, як прати зимовий светр у машинці, щоб не розтягнути та не зіпсувати річ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ