Today.ua

Як правильно смажити картоплю, щоб вона не прилипала до сковороди: проста порада від досвідчених господарок

Картопля під час смаження часто прилипає до сковорідки та втрачає свою цілісність. Щоб страва не підгоріла і вийшла максимально ідеальною, пропонуємо скористатися однією простою порадою. Досвідчені господині рекомендують перед тим, як налити олію на сковороду для смаження картоплі, присипати її поверхню сіллю.

Через кілька секунд сіль вбере зайву вологу і смажена картопля вийде хрусткою і не підгорятиме. Найголовніше - олія не буде бризкати в різні боки, коли ви помішуватимете картоплю.

Ще одна корисна порада - попередньо перед жаркою очищену та нарізану картоплю потрібно замочити у воді, щоб вона випустила у воду зайвий крохмаль. Тоді при смаженні картопля не перетворюватиметься на пюре і не розлазиться по сковороді. Вимочену картоплю перед приготуванням потрібно добре промокнути з усіх боків паперовим рушником, і лише потім класти на сковороду.

Якщо залишити маленький вогонь і накрити при смаженні картоплі сковороду кришкою, тоді картопля вийде тушкованою. Але якщо ви хочете золотисту скоринку, то залишайте сковороду відкритою і збільшіть вогонь, часто помішуючи картоплю. Спеції та зелень потрібно додавати наприкінці приготування.

Раніше повідомлялося, як приготувати пікантні картопляні кульки із сиром на закуску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ