Today.ua

Як правильно варити картоплю, щоб вона не темніла під час приготування

Приготувати варену картоплю - справа не складна, але іноді в процесі приготування виникають труднощі. Зокрема, не всі господині знають, що робити, щоб картопля під час варіння не почала чорніти. Якщо картопля проросла, її необхідно ретельно почистити і замочити в холодній воді. Крім того, варити картоплю потрібно обов'язково під закритою кришкою, щоб у каструлю не потрапляв кисень.

У бульбах картоплі міститься амінокислота тирозин, яка окислюється та утворює пігмент меланін. Саме він забарвлює картоплю у темний колір. У промислових масштабах ця проблема вирішується з допомогою сірчистого газу (діоксиду сірки), яким обробляють продукт.

Щоб позбавитися сірого відтінку картоплі в домашніх умовах, почищені бульби перед варінням потрібно замочити в прохолодній воді на 15 хвилин. В обов'язковому порядку кладіть сіль у киплячу воду перед тим, як кидаєте картоплю.

Приємний колір додасть картоплі і лавровий лист. Не забувайте додавати цю популярну приправу під час варіння картоплі. До того ж, ця спеція надає благородного відтінку смаку картоплі. Захистить картоплю від почорніння та оцет. На половину літра води додається півтори чайні ложки рідини.

Раніше повідомлялося, як приготувати просту закуску з картоплі та оселедця на новорічний стіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ