Господині, які роблять запаси часнику на зиму, часто стикаються з однією проблемою. Через місяць-два овоч починає засихати, чорніти та мати неприємний запах. А все тому, що вони неправильно зберігають часник.
Виявляється, що часник категорично не можна зберігати у холодильнику та на балконі, якщо там прохолодно та вогко. Давайте дізнаємося, які умови вважаються ідеальними для зберігання часнику вдома.
Так, часник сохне через те, що починає випаровуватися волога. Це відбувається, якщо температура повітря у приміщенні нижче за середню кімнатну. Неприємний запах та темні плями на голівках часнику можуть бути через те, що його вражає грибок. Тому зберігати овоч потрібно при температурі не менше +20 градусів та вологості 70%.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Існує безліч способів, як зберігати часник у домашніх умовах у квартирі. Часник можна зберігати у сухій банці, у борошні, в тирсі, у мішку, в цибулинні, парафіні. А хтось навіть чисте часник, кладе його у банку з олією та зберігає у холодильнику. Але краще за все не зберігати часник вдома великими партіями, краще, коли потрібно, піти у магазин або на базар та купити свіжий часничок.
Раніше повідомлялося, як зберегти картоплю в квартирі до весни, щоб овоч не зіпсувався.