Пельмені - одна з найпопулярніших страв, яку всі люблять їсти, але мало хто любить готувати. Вся проблема у тісті. Адже дуже часто воно розвалюється при варінні, або виходить занадто щільним та несмачним. Досвідчені кулінари поділилися секретами приготування ідеального тіста для домашніх пельменів.
Найніжніше тісто - заварне, з додаванням олії. Цей секретний інгредієнт не дасть липнути тісту під час вимішування.
Рецепт тіста для домашніх пельменів
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне просіяне - 500 г (3 склянки 250 мл 1 ст. л.)
- Вода гаряча 70-75 градусів – 250 мл
- Яйце - 1 шт. (невелике)
- Сіль – 1 ч. л. без гірки
- Рослинна олія – 25 г (3 ст. л.).
Додайте в борошно сіль, яйце та олію. Перемішайте. Залийте борошно гарячою водою, замісіть тісто спочатку ложкою, а потім рукою. Якщо бачите невеликі вкраплення жовтка, що зварився, - нічого страшного, вони розійдуться при подальшому вимішуванні тіста.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Вимішувати тісто для пельменів потрібно довго – не менше 7 хвилин до повної однорідності. Тісто не буде липнути ні до рук, ні до поверхні за рахунок олії, тому додатково борошно додавати не потрібно. Накрийте тісто рушником і дайте відпочити 20-30 хвилин.
Тим часом, можна приготувати начинку для пельменів. Подрібніть на м'ясорубці 550 г м'яса (яловичина+свинина), 200 г цибулі та 30 г сала. Посоліть, поперчіть начинку і додайте 70-80 г води. Все ретельно перемішайте, і можете приступати до ліплення пельменів.
Раніше повідомлялося, чому пельмені з морозилки не можна кидати у окріп.