Today.ua

Як приготувати ідеальне тісто для пельменів у домашніх умовах: секретний інгредієнт зробить страву смачнішою

Пельмені - одна з найпопулярніших страв, яку всі люблять їсти, але мало хто любить готувати. Вся проблема у тісті. Адже дуже часто воно розвалюється при варінні, або виходить занадто щільним та несмачним. Досвідчені кулінари поділилися секретами приготування ідеального тіста для домашніх пельменів.

Найніжніше тісто - заварне, з додаванням олії. Цей секретний інгредієнт не дасть липнути тісту під час вимішування.

Рецепт тіста для домашніх пельменів

Інгредієнти:

Додайте в борошно сіль, яйце та олію. Перемішайте. Залийте борошно гарячою водою, замісіть тісто спочатку ложкою, а потім рукою. Якщо бачите невеликі вкраплення жовтка, що зварився, - нічого страшного, вони розійдуться при подальшому вимішуванні тіста.

Вимішувати тісто для пельменів потрібно довго – не менше 7 хвилин до повної однорідності. Тісто не буде липнути ні до рук, ні до поверхні за рахунок олії, тому додатково борошно додавати не потрібно. Накрийте тісто рушником і дайте відпочити 20-30 хвилин.

Тим часом, можна приготувати начинку для пельменів. Подрібніть на м'ясорубці 550 г м'яса (яловичина+свинина), 200 г цибулі та 30 г сала. Посоліть, поперчіть начинку і додайте 70-80 г води. Все ретельно перемішайте, і можете приступати до ліплення пельменів.

Раніше повідомлялося, чому пельмені з морозилки не можна кидати у окріп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ