Today.ua

Як приготувати ідеальний борщ: секрет насиченого смаку і кольору страви

Борщ готує кожна господиня, але у кожної страва виходить по-своєму унікальна. У природі ви не зустрінете двох однакових борщів, а все тому, що в рецепт страви входить багато різних інгредієнтів, які мають свій особливий смак. Щоб борщ вийшов насиченим, важливо правильно підготувати всі складові. Розповімо, що для цього потрібно.

Важлива складова борщу - бульйон. М'ясо для бульйону не повинно бути занадто пісним, інакше борщ вийде ненасиченим. Беріть частину яловичини або свинини з жировими прошарками. Після того, як бульйон буде готовий, зайвий жир можна обрізати. Вдала для борщу частину м'яса - лопатка.

Починаємо готувати борщ. Ставимо м'ясо на вогонь, цибулю ріжемо навпіл і теж додаємо в бульйон. Моркву обсмажуємо на сковороді і додаємо в наш бульйон. Коли вода закипить, знімаємо піну і нехай бульйон ще півтори години повариться. Насиченість борщу залежить від буряка. Коли будете гасити нарізаний і натертий буряк на сковороді, додайте шматочок вершкового масла, томатну пасту, сік лимона, чайну ложку цукру і трохи води.

Решту овочів нарізайте однакових розмірів. Першим додаємо у борщ картоплю, потім капусту, моркву і тушкований буряк. Додаємо сіль, спеції за смаком і лавровий лист.

Коли борщ буде готовий, зверніть увагу на його колір. Якщо він недостатньо насичений, додайте в каструлю буряковий сік, вичавіть кілька зубчиків часнику, нарізану зелень і проваріть ще кілька хвилин.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати борщ на кістковому або м'ясо-кістковому бульйоні, без додавання картоплі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ