Куряче філе готується дуже швидко, і з нього можна зробити як найпростіші страви, так і кулінарні шедеври. Якщо у вас мало часу на приготування їжі, то достатньо відварити або посмажити курячу грудку і змішати її з овочами. Щоб м'ясо вийшло соковитим, важливо знати деякі нюанси.
Правильне розморожування
Найкраще для смаження обирати охолоджене м'ясо, але й заморожене філе розморозиться швидко. Покладіть філе у посуд з великою кількістю холодної води та чайною ложкою солі на 2 години. За цей час курка розморозиться та буде готова до приготування.
Маринування
Якщо ви збираєтеся смажити куряче філе, його потрібно спочатку замаринувати. Тоді м'ясо буде смачнішим і соковитішим. Достатньо 30-60 хвилин для того, щоб м'ясо просочилося маринадом. Для маринаду можна використовувати сметану, майонез, гірчицю, трави та спеції, лимонний сік.
Правильна жарка
Добре прогрійте сковорідку з олією. Після цього обсмажте філе з двох боків на великому вогні, головне перевертайте м'ясо, щоб воно не підгоріло. Потім зменшіть вогонь і доведіть курку до готовності протягом 9-10 хвилин.
Раніше повідомлялося, як приготувати пікантну тушковану капусту з одним секретним інгредієнтом.