Оладки - класична страва на сніданок, яку багато хто любить з дитинства. Щоб оладки вийшли пишними та рум'яними, їх потрібно готувати на кефірі, а ще краще на сироватці. Важливо також дотримуватись температурного режиму інгредієнтів. Адже з холодного кефіру та яєць тісто для оладок не вийде потрібної консистенції.
Рецепт оладок на кефірі
Інгредієнти:
- яйця – 2 штуки;
- цукор – 2 ст. л.;
- кефір – 500 мл;
- борошно – 500 г;
- розпушувач - ½ ч. л.
Яйця теж бажано дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Збийте 2 яйця з цукром, додайте щіпку ваніліну.
Потім влийте в яєчно-цукрову суміш гарячий кефір і все ретельно перемішайте.
Потім дрібними частинами можна починати вводити в тісто попередньо просіяне борошно, змішавши його з розпушувачем. Ідеальне співвідношення борошна та кефіру 1:1. Саме за такої пропорції оладки вийдуть пишними і не розтікатимуться по сковороді.
Тісто для оладок потрібно добре вимішати і дати постояти хвилин 10-15, перш ніж починати смажити страву.
Розігріваємо сковороду і смажимо оладки на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.
Подавайте оладки на сніданок або десерт зі сметаною, згущеним молоком, шоколадом, варенням.
Раніше повідомлялося, як приготувати пишні млинці на кефірі з хрусткою скоринкою.