Оладки кожна господиня готує за своїм рецептом. Проте всі хочуть одного результату - пишні та рум'яні оладки на тарілці. Ми розповімо, як приготувати ідеальне дріжджове та замішане на кефірі тісто для оладок, щоб вони при смаженні не осідали.
Для оладок важливо брати якісні дріжджі та борошно. Якщо йдеться про дріжджове тісто, то потрібно врахувати температуру повітря в приміщенні (25-30 градусів Цельсія), кількість цукру і температуру інших інгредієнтів. Завжди готуйте оладки або млинці, використовуючи продукти тільки кімнатної температури, - з холодного молока чи кефіру пишних оладок точно не вийде.
З розрахунку на 2 склянки молока для оладок слід взяти 1 ч.л. сухих дріжджів, 1 яйце, 3 склянки борошна та 1 ст.л. цукру.
Якщо готуєте оладки на кислому молоці або кефірі, потрібно додати в тісто трохи соди, причому гасити оцтом її не потрібно. Коли замішали тісто, дайте йому постояти за кімнатної температури 15-30 хвилин.
Перед тим як смажити оладки, обов'язково прогрійте сковороду, а потім виливайте олію. Оладки потрібно смажити на середньому вогні та під закритою кришкою, щоб дати їм піднятися.
Раніше повідомлялося, як приготувати вівсяні оладку з бананом на сніданок.