Today.ua

Як швидко відіпрати плями на пуховику в домашніх умовах: два ефективні способи

Прати зимові куртки та пуховики самостійно – справа ризикова. Проте, хімчистка коштує недешево, тому багатьом доводиться прати зимові речі вдома. Досвідчені господині поділилися простими лайфхаками, як швидко відіпрати плями на пуховику. Вибирайте один із двох запропонованих способів.

Якщо на пуховику виявлено плями у конкретних місцях, то не потрібно поспішати класти пуховик у пральну машинку. Зайвий раз прати пуховик не бажано, тому що при кожному пранні пух збивається і втрачає свої властивості. Ручне прання - найкращий варіант, і таким чином ви завдасте мінімальної шкоди пуховику.

Оцет із сіллю

Такий засіб ефективний навіть проти плям, що в'їлися. Для приготування цього засобу необхідно розвести по столовій ложці солі та оцту у двох склянках води. Змоченим у цьому розчині ватним диском обробіть проблемну ділянку на пуховику. Коли куртка висохне, від плями не залишиться і сліду.

Засіб для миття посуду

Будь-який засіб для миття посуду має гарний чистячий ефект і не зіпсує пуховик. Нанесіть трохи рідини на засалену ділянку, трохи потріть і залиште на кілька хвилин. Після цього проблемне місце на пуховику необхідно протерти чистою тканиною, видаливши залишки миючого засобу.

Раніше повідомлялося, як випрати зимовий пуховик у машинці, щоб наповнювач не збився в грудки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ