Today.ua

Як спекти домашній хліб: найпростіший і найшвидший рецепт приготування

Якщо у вас немає можливості купити хліб у магазині, головне, щоб вдома були борошно та дріжджі. Тоді хліб легко можна спекти самому. Ділимося простим рецептом приготування домашнього хліба, який перевірений не одним поколінням. Готується він дуже швидко.

Домашній хліб

Інгредієнти:

Візьміть просіяне борошно, сіль, цукор і дріжджі. Усі компоненти ретельно перемішайте.

Додайте теплу воду (температура води не більше 42 градусів) та олію. Замісіть тісто - воно має вийти м'яким і приємним на дотик. При необхідності додайте ще борошна.

Форму змастіть маслом і помістіть в неї готове тісто. Зверху накрийте кришкою або обмотайте харчовою плівкою та залиште на 30 хвилин.

Тісто має збільшитися у розмірі втричі. З нього починайте формувати булку чи батон. Зверху за бажанням можна зробити надрізи.

Після чого готовий хліб залиште ще на 20 хвилин, щоб дріжджі ще трохи побродили.

Перед тим, як ставити хліб у духовці, оббризніть теплою водою або молоком. Після цього ставте в розігріту до 180 градусів духовку.

Готуйте хліб 20-25 хвилин до появи золотистої скоринки.

Раніше повідомлялося, як приготувати ситні батончики з вівсянки, які врятують з голоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ