Як правильно готувати холодець, щоб він був наваристим та прозорим

Автор: Лобанова Єлизавета

Холодець - це страва, яка вже давно перестала бути святковою, як було за радянських часів. Готують її і в повсякденному житті, особливо ті, хто стежить за своїм здоров'ям і знає про користь колагену, який відповідає за здоров'я наших кісток, суглобів та судин. У холодці колагену достатньо. Щоб бульйон для холодця вийшов прозорим та насиченим, потрібно знати деякі секрети, про які ми розповімо.

Як правильно готувати холодець, щоб він був наваристим та прозорим - today.ua

Дуже часто холодець виходить каламутним. Це відбувається через надлишок жиру. Але холодець можна зробити дієтичним та зовні презентабельним. Досвідчені кухарі діляться своїми секретами ідеального холодця, які стануть у нагоді кожній господині.

Перед тим, як додати в бульйон моркву, її потрібно порізати і обсмажити на сухій сковороді. Тоді холодець буде прозорішим. Як правильно готувати холодець, щоб він був наваристим та прозорим Якщо в кінці приготування потрібно додати до бульйону для холодця кілька збитих яєчних білків, то білок швидко схопиться і вирине на поверхню, піднімаючи весь зайвий жир. Зберіть лопаткою надлишок жиру, і холодець стане прозорішим.

Ще один спосіб зібрати жир із холодця – скласти в кілька шарів марлю та процідити через неї бульйон. Залишити на кілька хвилин, щоб жир піднявся на поверхню, а потім зібрати його ложкою, а залишки промокнути паперовою серветкою.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

В остиглий бульйон можна занурити складений удвічі паперовий рушник. Весь жир швидко осяде на ньому. Потім додайте до бульйону шматочок льоду і ще раз доведіть до кипіння.

Раніше повідомлялося, як приготувати холодець зі свинини та курки за бабусиним рецептом.

Головне