Today.ua

Як правильно готувати холодець, щоб він був наваристим та прозорим

Холодець - це страва, яка вже давно перестала бути святковою, як було за радянських часів. Готують її і в повсякденному житті, особливо ті, хто стежить за своїм здоров'ям і знає про користь колагену, який відповідає за здоров'я наших кісток, суглобів та судин. У холодці колагену достатньо. Щоб бульйон для холодця вийшов прозорим та насиченим, потрібно знати деякі секрети, про які ми розповімо.

Дуже часто холодець виходить каламутним. Це відбувається через надлишок жиру. Але холодець можна зробити дієтичним та зовні презентабельним. Досвідчені кухарі діляться своїми секретами ідеального холодця, які стануть у нагоді кожній господині.

Перед тим, як додати в бульйон моркву, її потрібно порізати і обсмажити на сухій сковороді. Тоді холодець буде прозорішим. Якщо в кінці приготування потрібно додати до бульйону для холодця кілька збитих яєчних білків, то білок швидко схопиться і вирине на поверхню, піднімаючи весь зайвий жир. Зберіть лопаткою надлишок жиру, і холодець стане прозорішим.

Ще один спосіб зібрати жир із холодця – скласти в кілька шарів марлю та процідити через неї бульйон. Залишити на кілька хвилин, щоб жир піднявся на поверхню, а потім зібрати його ложкою, а залишки промокнути паперовою серветкою.

В остиглий бульйон можна занурити складений удвічі паперовий рушник. Весь жир швидко осяде на ньому. Потім додайте до бульйону шматочок льоду і ще раз доведіть до кипіння.

Раніше повідомлялося, як приготувати холодець зі свинини та курки за бабусиним рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ