Щоб котлети не вийшли твердими і сухими, хтось рекомендує додавати в них вершкове масло, манку, або терту картоплю. Інші господині готують фарш для котлет з додаванням вершків та молока, яєчного білка, та інших інгредієнтів, які на їхню думку покращуюnm консистенцію готових котлет. Але є один перевірений спосіб, як зробити котлети навіть із найжорсткішого м'яса максимально соковитими.
Під час ліплення котлет із фаршу у середину кожної потрібно покласти шматочок льоду. Коли холодна котлета опиниться на гарячій сковороді, то лід розморозиться, всередині котлети буде достатньо рідини, яка її додатково просочить. Котлети вийдуть соковитими, навіть якщо сам фарш сухуватий.
Раніше повідомлялося, як урізноманітнити свій раціон та приготувати гарбузові котлети у духовці.