Today.ua

Єлизавета II одягла на похорони Філіпа особливу брошку, якій понад 100 років

Смерть принца Філіпа для Єлизавети ІІ стала головною втратою в її житті. Її Величність прожила разом зі своїм чоловіком 73 роки, йдучи крок за кроком в одному напрямку. У день похорон, 17 квітня, Єлизавета ІІ одягла символічну брошка, з якою в останній раз виходила в світ на весіллі принца Гаррі і Меган Маркл.

Траурний образ королеви, як завжди, був підібраний з "голочки". Вона була одягнена в чорний костюм і чорний капелюх. На пальто Її Високість дозволила собі лише один декоративний елемент - Річмондську брошку. Прикрасі вже більше 100 років, і її історія має глибоке коріння.

Ця брошка була подарована бабусі Єлизавети ІІ королеві Марії у 1893 році. Прикраса досить масивна і складається з безлічі діамантів, які зіборані навколо великої перлини. Вона має форму спірального візерунка зі срібла і золота. Також до прикраси можна прикріпити підвіску з перлин і діаманта, але в день похорон герцога королева цього робити не стала. Крім брошки Єлизавета II також одягла традиційне намисто, що складається з трьох рядів перлин, і сережки. Це повсякденний предмет образу королеви, який вважається частиною її уніформи.

На похоронах Єлизавета ІІ трималася відсторонено. Вона ледве стримувала сльози, і порожнечу в її очах не могло приховати ніщо. На труні чоловіка королева залишила зворушливу рукописну записку зі словами "Світла пам'ять", яку підписала своїм дитячим прізвиськом "Лілібет".

Раніше повідомлялося, яким символічним вінком вшанувала пам'ять принца Філіпа Меган Маркл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ