У Великий піст хочеться побалувати себе чимось смачним. Багато господинь готують різні страви з картоплі, адже це ситний і корисний гарнір. Щоб трохи урізноманітнити свій раціон, спробуйте запекти картоплю і подати її з кисло-солодким соусом. Приготування цієї страви займе мінімум часу, а смак вас приємно здивує.
Картоплю найкорисніше вживати саме в запеченому вигляді. Тому сміливо відправляйте страву в духовку, а в цей час готуйте соус. Ті, хто не дотримується посту, можуть приготувати такий гарнір до м'яса або риби, а для інших можемо порадити подавати запечену картоплю з овочевим салатом.
Запечена картопля в кисло-солодкому соусі:
Інгредієнти:
- 20 маленьких картоплин;
- 1 чайна ложка орегано;
- 1 чайна ложка кмину;
- гілочка розмарину;
- ½ чайної ложки оливкової олії;
- ¼ чайної ложки лимонного соку;
- ¼ чайної ложки апельсинового соку;
- 1 зубчик часнику;
- півчашки води;
- сіль і перець за смаком.
Зробіть на картоплинах надрізи і викладіть одним шаром на деко.
Посоліть і поперчіть, посипте орегано, чебрецем і розмарином.
Дрібно порубати часник, змішайте його з оливковою олією, соком лимона, апельсина і водою.
Полийте цією сумішшю картоплю. Розігрійте духовку до 180 градусів, і відправте туди вашу страву.
Накрийте картоплю пекарським папером і фольгою і запікайте протягом години.
Зніміть фольгу і запікайте ще 20-30 хвилин. Для того, щоб картопля мала рівномірну підсмажену скоринку, переверніть її.
Щоб картопля запеклася швидше, її можна спочатку 10 хвилин поварити, а потім вже викласти на деко.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати весняний олів'є на Великдень, яке оцінять навіть діти.