Страви з кабачків не втрачають своєї актуальності навіть восени. Якщо вам набридли звичні оладки з кабачків, спробуйте приготувати кабачкову запіканку. До складу цієї страви входить курячий фарш. Вийде вона і ситною, і смачною, і корисною. Подавайте запіканку з кабачків на обід або вечерю, як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Запіканка з кабачків і курячого філе
Інгредієнти:
- Кабачки - 2 шт;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Яйце - 1 шт;
- Філе куряче - 250 г;
- Сир твердий - 100 г;
- Сметана 20% - 2-3 столових ложки;
- Олія - 1 столова ложка;
- Сіль і спеції - за смаком.
Куряче філе наріжте кубиками, додайте сметану, сіль і спеції. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і залиште фарш на півгодини маринуватися.
Кабачки ретельно помийте і натріть на крупній тертці, дайте зайвій воді стекти. Сир натріть на крупній тертці. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте в олії.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Змішайте в глибокому посуді сир, цибулю, кабачки, куряче філе і яйце. Фарш посоліть, додайте перець за смаком.
Форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть фарш. Випікайте запіканку при 190° С 40-50 хвилин до рум'яної скоринки.
Дайте страві охолонути і подавайте до столу.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати кабачки з часником і сиром в духовці.