Макарони - це універсальне блюдо для тих, у кого немає часу на підготовку. Доповнити їх можна м'ясним фаршем, овочами, смачним соусом. Щоб приготувати смачний і ситний обід або вечерю, візьміть на озброєння рецепт запіканки з макаронами і фаршем, на приготування якої піде не більше півгодини, але страва вийде більш цікавим і смачним, ніж звичні всім макарони по-флотськи.
Запіканка з макаронами і фаршем
Інгредієнти:
- Макарони - 250 г
- Фарш з індички - 500 г
- Лук - 2 шт. ⠀
- Морква - 1 шт.
- Твердий сир - 100 г
- Молоко 2,5% - 300 г
- Вершкове масло - 20 г ⠀
- Борошно - 1 ст. л. ⠀
- Сіль і спеції - за смаком ⠀
Відваріть і промийте макарони. Постарайтеся не переварити їх. Обирайте макарони з твердих сортів пшениці, тільки не спагетті.
Наріжте цибулю, моркву натріть на крупній тертці. Тушкуйте овочі на сковороді, додайте фарш, спеції. Помішуйте фарш на плиті, через 15-20 хвилин вимкніть сковороду.
Готуємо соус для нашої запіканки. Для цього розтопіть вершкове масло, додайте борошно, молоко, сіль, спеції, і добре перемішайте всі інгредієнти. Готуйте соус до загустіння, постійно помішуючи. ⠀
Викладіть у форму для запікання шарами макарони, зверху фарш, полийте соусом і посипте тертим сиром. Якщо інгредієнти залишилися, можна викласти ще один шар.
Випікайте запіканку 20 хвилин при 180 градусах. ⠀
Страва готова. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати запіканку з кабачків і картоплі в духовці.