Today.ua

Запіканка з макаронами і фаршем: рецепт швидкої і ситної страви на обід або вечерю

Макарони - це універсальне блюдо для тих, у кого немає часу на підготовку. Доповнити їх можна м'ясним фаршем, овочами, смачним соусом. Щоб приготувати смачний і ситний обід або вечерю, візьміть на озброєння рецепт запіканки з макаронами і фаршем, на приготування якої піде не більше півгодини, але страва вийде більш цікавим і смачним, ніж звичні всім макарони по-флотськи.

Запіканка з макаронами і фаршем

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Відваріть і промийте макарони. Постарайтеся не переварити їх. Обирайте макарони з твердих сортів пшениці, тільки не спагетті.

Наріжте цибулю, моркву натріть на крупній тертці. Тушкуйте овочі на сковороді, додайте фарш, спеції. Помішуйте фарш на плиті, через 15-20 хвилин вимкніть сковороду.

Готуємо соус для нашої запіканки. Для цього розтопіть вершкове масло, додайте борошно, молоко, сіль, спеції, і добре перемішайте всі інгредієнти. Готуйте соус до загустіння, постійно помішуючи. ⠀

Викладіть у форму для запікання шарами макарони, зверху фарш, полийте соусом і посипте тертим сиром. Якщо інгредієнти залишилися, можна викласти ще один шар.

Випікайте запіканку 20 хвилин при 180 градусах. ⠀

Страва готова. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати запіканку з кабачків і картоплі в духовці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ