Баклажани зі сметаною - “як гриби“: невибаглива у приготуванні і суперсмачна страва для холодної осінньої вечері

Автор: Марченко Любов

Осінь –пора, коли найбільше хочеться тепла. Холодні вересневі вечори можна обігріти лише теплом взаємин і чудовою вечерею у колі рідних людей. Баклажани зі сметаною – сам та страва, яка додасть смаку вашому спілкуванню і зробить його пам'ятним надовго.

Баклажани зі сметаною - “як гриби“: невибаглива у приготуванні і суперсмачна страва для холодної осінньої вечері - today.ua

Баклажани зі сметаною можна приготувати так, що вони і за зовнішнім видом, і за смаковими якостями будуть нагадувати гриби. Але така смачна страва значно легша для шлунку, ніж приготована зі справжніх грибів. І що найбільше радує – вона зовсім не потребує багато інгредієнтів та великого кулінарного уміння.

Для приготування баклажанів зі  сметаною треба такі інгредієнти:

  • баклажани (середньої величини) - 3 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • сметана - 4 ст. л.
  • сіль - 1 ч.л.
  • олія - для смаження
  • спеції та зелень - за смаком.

Баклажани зі сметаною - “як гриби“: невибаглива у приготуванні і суперсмачна страва для холодної осінньої вечері

Послідовність приготування

Миємо баклажани, нарізаємо їх кубиками і солимо. Залишаємо їх так хвилин на 10-15, аби з них стекла зайва рідина, яка забере з собою й природну гіркоту цього овочу.

Розігріваємо олію на сковорідці і закидаємо туди баклажани. За кілька хвилин вслід за ними йдуть на сковорідку цибуля та спеції. Усе це перемішуємо та злегка обсмажуємо хвилин 5-7 на середньому вогні.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Наостанок додаємо сметану, ретельно все перемішуємо на сковорідці, накриваємо кришкою і так тушимо кілька хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Усе! Наші баклажани зі смаком грибів готові, і їх можна подавати до столу. Привабливість цієї страви ще й у тому, що вона однаково смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді.

До речі, зараз у сезон баклажанів можна приготувати немало страв із них. Зокрема, усім прийдеться до смаку баклажанна ікра по-грецьки, що містить у собі чималий спектр осінньої городини. Це смачно, вітамінно і красиво виглядає на столі.

Головне