Деруни без борошна та яєць: простий рецепт традиційних картопляних оладок

Автор: Лобанова Єлизавета

Традиційні деруни з картоплі готуються без додавання яєць та борошна. Про це не знають багато сучасних господинь, тому їхні деруни не виходять такими, які готували наші бабусі.

Деруни без борошна та яєць: простий рецепт традиційних картопляних оладок - today.ua

Дерунами в наш час прийнято називати картопляні оладки, а раніше дерунами вважалися саме картопляні млинці з додаванням цибулі.

Рецепт справжніх дерунів досить простий, і їхнє приготування не займе більше півгодини.

Щоб нагодувати сім'ю, візьміть для дерунів півкілограма картоплі, одну цибулину, також знадобиться олія для смаження та дрібка солі. Якщо картопляне тісто вийде рідким, загустити його можна 2 ложками манки. Деруни без борошна та яєць: простий рецепт традиційних картопляних оладок Картоплю очищаємо та натираємо на дрібній тертці, віджимаємо вологу руками. Кухонний комбайн краще не використовувати для натирання картоплі, інакше тісто вийде занадто рідким.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Також не рекомендується терти картоплю для дерунів на великій тертці, інакше деруни потім погано просмажаться і будуть підгорілими зверху та сирими всередині.

У картопляну масу натираємо цибулю, солимо і викладаємо тісто на розігріту сковорідку. Смажимо деруни по 5 хвилин із кожної сторони на середньому вогні.

Викладаємо деруни на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олію, а потім подаємо до столу зі сметаною.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати пишні оладки з грибами на сніданок, які можна їсти навіть на дієті.

Головне