Домашня м'ясна тушонка - це чудова страва для воєнного часу, яка довго зберігається і не псується. Тушонку можна готувати на основі м'яса та улюблених спецій, а потім змішувати з будь-якою кашею, або намазувати на хліб. Пропонуємо вашій увазі найпростіший рецепт приготування домашньої тушонки.
![Домашня тушонка нашвидкуруч: з якого м'яса готувати, і як правильно зберігати Домашня тушонка нашвидкуруч: з якого м'яса готувати, і як правильно зберігати - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2022/03/t-768x432.jpg)
Домашня тушонка з м'яса
Інгредієнти:
- м'ясо
- мелений перець
- сіль
- перець горошком
- лавровий лист
- приправа для м'яса
- часник
Наріжте м'ясо на невеликі шматки, найкраще кубиками.
Посоліть і поперчіть за смаком. На 1 кг м'яса достатньо 1 ст. л. солі.
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, з яких Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
Підготуйте півлітрові стерилізовані банки з кришками. На дно кожної банки викладіть часник, 5 горошин перцю та половинку лаврового листа. Утрамбуйте м'ясо, щоб до верху залишилося 1,5-2 см.
Щільно закрийте банки кришками і поставте у велику каструлю стерилізуватися на 5 годин. Рівень води в каструлі має бути вищим за банки на 2 см.
Спочатку стерилізуйте банки з тушонкою на великому вогні, після закипання на слабкому.
Повністю охолодіть банки у воді та поставте їх зберігатися у прохолодному місці. Зберігатися тушонка у банках може до 3 років.
Раніше повідомлялося, як у домашніх умовах освіжити черствий хліб, якщо він засох.