Домашня тушонка нашвидкуруч: з якого м'яса готувати, і як правильно зберігати

Автор: Лобанова Єлизавета

Домашня м'ясна тушонка - це чудова страва для воєнного часу, яка довго зберігається і не псується. Тушонку можна готувати на основі м'яса та улюблених спецій, а потім змішувати з будь-якою кашею, або намазувати на хліб. Пропонуємо вашій увазі найпростіший рецепт приготування домашньої тушонки.

Домашня тушонка нашвидкуруч: з якого м'яса готувати, і як правильно зберігати - today.ua

Домашня тушонка з м'яса

Інгредієнти:

  • м'ясо
  • мелений перець
  • сіль
  • перець горошком
  • лавровий лист
  • приправа для м'яса
  • часник

Домашня тушонка нашвидкуруч: з якого м'яса готувати, і як правильно зберігати Наріжте м'ясо на невеликі шматки, найкраще кубиками.

Посоліть і поперчіть за смаком. На 1 кг м'яса достатньо 1 ст. л. солі.

Популярні зараз

Глава ГУР Буданов зробив заяву про ситуацію на фронті: “Є хороша новина і погана“

Кабмін змінить критерій середньої зарплати для бронювання чоловіків від мобілізації

Пенсії будуть мізерними: українців закликали відкладати гроші та працювати до глибокої старості

Мольфар попередив про небезпеку для двох українських міст: “Слід бути готовими до евакуації“

Підготуйте півлітрові стерилізовані банки з кришками. На дно кожної банки викладіть часник, 5 горошин перцю та половинку лаврового листа. Утрамбуйте м'ясо, щоб до верху залишилося 1,5-2 см.

Щільно закрийте банки кришками і поставте у велику каструлю стерилізуватися на 5 годин. Рівень води в каструлі має бути вищим за банки на 2 см.

Спочатку стерилізуйте банки з тушонкою на великому вогні, після закипання на слабкому.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Повністю охолодіть банки у воді та поставте їх зберігатися у прохолодному місці. Зберігатися тушонка у банках може до 3 років.

Раніше повідомлялося, як у домашніх умовах освіжити черствий хліб, якщо він засох.