Котлети з баклажанів на обід або вечерю: рецепт ситної низькокалорійної страви

Автор: Лобанова Єлизавета

Котлети можна готувати як з м'ясного фаршу, так і повністю без додавання м'яса, з використанням одних лише овочів. Такий рецепт ідеально підійде вегетаріанцям і всім тим, хто любить здорове харчування. У сезон баклажанів спробуйте приготувати смачні та поживні баклажанові котлетки з додаванням твердого сиру. На 100 г такої страви припадає лише 24 ккал.

Котлети з баклажанів на обід або вечерю: рецепт ситної низькокалорійної страви - today.ua

Котлети з баклажанів

Інгредієнти:

  • баклажани - 800 г
  • яйця - 2 шт.
  • твердий сир - 100 г
  • молоко - 50 мл
  • часник - 3 зуб.
  • житній хліб - 3 шматки
  • панірувальні сухарі - 50 г
  • рослинна олія - 1-2 ст. л.
  • сіль, перець - за смаком

Котлети з баклажанів на обід або вечерю: рецепт ситної низькокалорійної страви Помийте і наріжте баклажани невеликими кубиками. На сковороді розігрійте масло, обсмажте баклажани до золотистої скоринки. Сир натріть на крупній тертці. Подрібніть часник, цибулю наріжте великими шматками.

Замочіть хліб в молоці, як зазвичай на котлети.

Популярні зараз

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Рада внесла кардинальні зміни в нарахування страхового стажу: багатьом стане простіше отримати пенсію

Фахівці назвали моторне мастило, яке не можна заливати в двигун автомобіля з пробігом

Змішайте всі інгредієнти, додайте яйце, сіль, перець і збийте до однорідності на блендері, або пропустіть через м'ясорубку.

З отриманого фаршу сформуйте котлети, обваляйте їх в панірувальних сухарях і обсмажуйте на сковороді до хрусткої скоринки.

Готові котлети потрібно викласти на паперовий рушник, щоб стік весь зайвий жир. Подавати баклажанові котлетки можна зі сметаною і будь-яким гарніром.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати соковиті м'ясні котлети без додавання яєць.