Майонез - універсальний соус, який підходить і для заправки салатів, і для піци, і для інших страв. Однак продукт цей, якщо вживати його часто, завдає шкоди організму. Спробуйте приготувати соуси, які корисні для здоров'я і набагато смачніші від майонезу.
1. Йогуртовий соус із сиром
Змішайте стакан грецького йогурту зі склянкою сиру, додайте два варені жовтки, по 2 ч. л. гірчиці і лимонного соку. Збийте блендером і посоліть за смаком. Подавайте до пасти і варених овочів.
2. Сметанно-гірчичний соус
1 стакан сметани змішайте з двома вареними жовтками, заправте сіллю і зернистою гірчицею. У вас вийде відмінний соус для салатів з варених або свіжих овочів.
3. Сирно-томатний соус
Збийте в блендері по 150 г тертого твердого сиру і йогурту без добавок, додайте томатну пасту, сіль і спеції. Ще раз збийте. Використовуйте соус для піци, хот-догів і гарячих бутербродів.
Популярні зараз
4. Сметанно-часниковий соус
Завантажте в чашу блендера 250 мл сметани, пару ложок соєвого соусу, подрібнену часточку часнику і пучок кропу. Додайте 1 ч. л. меду або цукру і 1 краплю бальзамічного оцту. Збийте в повітряну однорідну масу і дайте настоятися хвилин 30. Соус підійде до пасти, м'яса, овочів, в салати.
5. Йогуртове-огірковий соус
Збийте в блендері 200 мл йогурту, один подрібнений огірок, 2 зубчики часнику, 1 ст. л. лимонного соку, трохи зелені, дрібку меленого чилі. Готовий соус поставте на годину в холодильник.
Будь-який з вищеописаних соусів можна використовувати в якості заправки для приготування смачного і ситного салату «Великоднє яйце».