Голубці - це ситна і смачна, але при цьому бюджетна страва для святкового столу або до сімейної вечері. Готувати домашні голубці зовсім не складно, впорається навіть початківець кулінар.
Домашні голубці - рецепт
Інгредієнти:
- 1 вилок білокачанної капусти
- 0,5 кг м'ясного фаршу
- 300 г помідорів
- 160 г рису
- 3 часточки часнику
- 1 цибулина
- 1 морква
- 0,3 пучка кропу
- 2 ст. л. соняшникової олії
- 4 ст. л. сметани
- 3 ст. л. кетчупу
- 0,5 склянки бульйону або води
- Сіль і спеції за смаком.
Спосіб приготування:
Капустяне листя бланшуйте в окропі близько 6-7 хвилин, перекладіть на тарілку і зріжте потовщені частини. Обсмажте на сковороді з соняшниковою олією подрібнену цибулю і моркву. Промитий рис відваріть в киплячій воді до напівготовності, відкиньте на друшляк. Остудіть, потім змішайте з натертим на тертці томатами, пропущеним через прес часником, морквяно-цибулевою засмажкою. Додайте до суміші фарш, сіль з приправами і ще раз ретельно перемішайте.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
На капустяний лист покладіть 2 ст. л. начинки, підігніть краю і загорніть конвертиком. Обсмажте голубці на сковороді з соняшниковою олією до утворення рум'яної скоринки.
Окремо змішайте сметану з кетчупом і бульйоном, додайте спеції за смаком. Залийте отриманим соусом голубці, тушкуйте під кришкою на мінімальному вогні близько години.
Смачного!
Приготуйте також до Великодня 2021 домашню курячу ковбасу. Рецепт м'ясної закуски простий і бюджетний.