Існує думка, що справжній шашлик готують тільки на Кавказі. Насправді, якщо знати точний рецепт і деякі секрети давніх горян, то приготувати смачний кавказький шашлик зможе кожен.
Класичний кавказький шашлик
Інгредієнти:
- 1 кг яловичої вирізки
- 3 цибулини
- 12 - 15 г солі
- 0,5 ч. Л. меленого чорного перцю
- Для соусу сацебелі:
- 200 г помідорів
- 70 мл води
- 7 г сухої аджики
- 1 часточка часнику
- 1 пучок свіжої кінзи
- Сіль і цукор за смаком
- Приправи хмелі-сунелі, уцхо-сунелі, коріандр за смаком
Спосіб приготування:
Свіже м'ясо вимийте і висушіть, поріжте на шматочки розміром близько 4 см. Складіть в глибоку ємність.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Цибулю наріжте кільцями, поперчіть і посоліть, коли овоч пустить сік, перекладіть всю масу разом з рідиною в миску з м'ясом і перемішайте. Залиште маринуватися на пару годин в холодному місці.
Нанижіть шматочки яловичини на шампури, чергуючи з кільцями цибулі. Смажте на вугіллі до готовності.
Поки шашлик смажиться, приготуйте сосу. Для цього очистіть томати від шкірки і подрібніть в пюре за допомогою блендера. Змішайте з подрібненим часником, водою, спеціями. Варіть на слабкому вогні хвилин 20.
Готовий соус остудіть і перемішайте з дрібно порізаної кінзою. Подавайте кавказький шашлик, рясно поливши соусом сацебелі.
Смачного!
Дізнайтеся також, як правильно готувати вірменський шашлик. Рецепт маринаду варто записати, оскільки він робить м'ясо надзвичайно смачним.