Зараз, як ніколи, потрібно не тільки зберігати спокій, але й дбає про свій організм, який майже постійно перебуває у стресі.
Нутриціолог дала поради тим, хто не в зоні бойових дій і має доступ до провізії.
"Прошу вас не забувати, що без сил і з запорами, ви нічим і нікому допомогти не зможете, і краще не зробите. Війна колись закінчиться, а розгрібати потім проблеми зі здоров'ям буде непросто. Тому, прошу вас просто подумати про майбутнє . Організму потрібні сили, щоб подолати стрес і просто вижити", - зазначила нутріціолог.
І так:
Популярні зараз
У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
Найголовніше – вода. У цей час важлива також будь-яка інша рідина. Та їжа, яку можна купити і яка майже не псується. Яку не треба готувати.
БІЛКИ:
- Квасоля та бобові в консервації.
- М'ясні паштети у консервах.
- Протеїнові батончики (якщо будуть).
- Сушене м'ясо (наприклад, джерки).
- Кабаноси.
- Рибні консерви.
- Ультрапастеризована молочка.
- Хумус.
Вуглеводи:
- Хлібці.
- Хліб.
- Розчинні супи.
- Зернові батончики та печиво.
ЖИРИ:
- Горіхи, насіння.
- Горіхові пасти.
- Оливки.
- Рослинне молоко.
- Авокадо.
- Печінка тріски.
ДОДАТКОВО:
- Сушені фрукти та ягоди.
- Консервовані овочі та фрукти.
- Листова зелень (якщо є).
- Шоколад.
- Соки.
- Джеми.
Нагадаємо, ми розповідали з якого м'яса готувати, і як правильно зберігати домашню тушонку - простий рецепт страви нашвидкуруч.