Не тільки паски: Названо шість традиційних страв, які готують на Великдень

Автор: Анастасия Березовская

В Україні 24 квітня святкуватимуть Великдень. У цей день зазвичай готують паски, сирні паски та фарбують яйця. Проте, це не все. За традицією, є ще три страви, які кожна господиня може подавати до святкового столу.

Не тільки паски: Названо шість традиційних страв, які готують на Великдень - today.ua

На Великдень закінчується Великий піст, і всі, хто його дотримувався, можуть починати повертати у своє меню м'ясо та ковбаси. Саме тому на святковому столі традиційно виставляється ковбаса, буженина та холодець.

Великодній хліб (паску) зазвичай випікають із родзинками, горіхом або цукатами, а також покривають білою глазур'ю, покриваючи їстівним різнокольоровим посипанням. Паска – символ Воскресіння Христа, ставиться посеред урочистого столу.

Нагадаємо, успішні пекарі розкрили секрети приготування смачних та пишних пасок: топ-10 порад.

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Сирна паска зазвичай вміє форму усіченої піраміди, символізуючи Труну Господню, з літерами ХВ – Христос Воскрес. Також на ній можуть бути зображення тростини, хреста, квітів, паростків, пшениці, що проросла, або списа, символізуючи страждання Ісуса Христа. Не тільки паски: Названо шість традиційних страв, які готують на Великдень Яйця заведено фарбувати в різні кольори або наносити на них малюнки вручну або за допомогою наклейок. Найкраще відбирати яйця однієї форми. З натуральних барвників вибирають лушпиння цибулі, буряковий сік або куркуму.

Буженину зазвичай готують з хорошого м'яса - свинини або телятини - вирізка, окіст або лопатка. Випікають м'ясо зі спеціями та часником протягом години-півтори.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Домашня ковбаса стане чудовим доповненням до святкового столу на Великдень. Щоб вона не вийшла сухою, краще брати жирне м'ясо і додавати вершки. Кишки для приготування ковбаси можна знайти на ринку або дізнатися у місцевих фермерів. Не тільки паски: Названо шість традиційних страв, які готують на Великдень Холодець, який ми звикли готувати на Новий Рік, заведено подавати до столу й на Великдень. Найчастіше його роблять із курки, яловичини чи свинини.

Нагадаємо, ми розповідали, який інгредієнт додати в холодець, щоб він краще застиг: лайфхак, який врятує страву.

Головне